Beacons zijn kleine apparaatjes die een bluetooth signaal uitzenden. Hierbij wordt gebruik gemaat van het BLE protocol. BLE staat voor Bluetooth Low Energy. Dit betekent dat zowel de beacons zelf, als de apparaten die ze opsporen zoals smartphones, hiervoor zeer weinig stroom gebruiken.

 

Voor smartphones en tablets die deze apparaten opsporen betekent dit dat het continu zoeken naar deze beacons reeel is omdat hierdoor de accu van het device niet buitensporig wordt belast.

 

Voor de beacons zelf betekent dit dat beacons gebruik kunnen maken van kleine batterijen en geen directe stroomaansluiting benodigd is. Beacons die 5 jaar werken op 1 batterij zijn geen uitzondering. Hierdoor is plaatsing van beacons relatief eenvoudig en goedkoop.

 

Beacons zijn beschikbaar voor gebruik binnen in gebouwen. Er zijn ook beacons die stof- en (spat)waterdicht zijn voor gebruik buiten.

 

Beacons kunnen worden opgespoord door elk device dat Bluetooth 4.0/BLE ondersteunt. In de praktijk is dit een zeer groot deel van smart phones en tablets die na 2012 zijn uitgeleverd. Omdat hier gebruik wordt gemaakt van een fabrikant-onafhankelijke standaard worden beacons ondersteund door mobiele apparaten die draaien op zowel Android als iOS (Apple). Voor Windows mobiele apparaten is dit momenteel in ontwikkeling. Apple gebruikt ook wel de term iBeacons. Dit is hetzelfde als beacons.

 

De beacons zelf registreren in feite niets maar geven andere apparaten de mogelijkheid ze te vinden, identificeren (op basis van uniek ID) en zelfs de afstand tot ze te schatten.

 

Beacons zijn relatief goedkoop. Beacons zijn al te koop vanaf minder dan 10 euro per stuk (in bulk).

 

Door apps te ontwikkelen die gebruik maken van beacons is pro-actieve functionaliteit mogelijk die gebruikers helpt op specifieke locaties. Voor meer toelichting over voordelen van beacons klik hier.

Voor voorbeelden van gebruikscases klik hier.

 

 

Voor meer detailinformatie over beacons klikt u hier.


HOME    |     VOORDELEN     CASES     KLANTEN    |     OVER ONS     ONZE DIENSTEN     OVER BEACONS    CONTACT
COPYRIGHT © PROCIT - ALL RIGHTS RESERVED